Ημερίδα Λέσβου – Η Επόμενη Μέρα

Στην ουσία οι ημερίδες ενημέρωσης που διεξάγονται από τις Ενώσεις Στρατιωτικών της ΠΟΜΕΝΣ σε διάφορα σημεία της επικράτειας έχουν δύο στόχους. Ο μεν πρώτος βεβαίως είναι η σωστή ενημέρωση των στελεχών μέσω των θεσμικών εκπροσώπων τους και ο δεύτερος στόχος είναι η ανάδειξη των θεμάτων που θα προκύψουν θεσμικά στα κέντρα των αποφάσεων. Όταν οι δύο αυτοί στόχοι επιτευχθούν, τότε η ημερίδα γράφεται στην ιστορία της εκπροσώπησης των στρατιωτικών.

Μια τέτοια ημερίδα πραγματοποιήθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες στην Λέσβο από την τοπική Ένωση την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. παρουσία 6μελούς αντιπροσωπείας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη, τον Αντιπρόεδρο Δημοσίων Σχέσεων κ. Νικόλαο Ασφή, τον Ταμία της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ και της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κ. Χρήστο Μασάνη και τις Τομεάρχες Ισότητας Φύλων Προσωπικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Αγγελική Κακαρίκου και κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου.

Ένα από τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παρισταμένων στρατιωτικών, ήταν η παραμονή αρκετών στελεχών σε φρουρές μη επιθυμίας τους για περισσότερο από 10 έτη. Το συγκεκριμένο θεμα απασχολεί αρκετά χαμηλόβαθμα στελέχη (ΕΠΟΠ Λχίες – Επχίες), τα οποία εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας την απογοήτευση και τον προβληματισμό τους για την παραμονή τους στη Ν. Λέσβο πάνω από 10 έτη χωρίς να το επιθυμούν.

Η εν λόγω ημερίδα, όπως διαπιστώνεται, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε την κατάλληλη ευαισθησία, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τα στελέχη και τις οικογένειές τους.

Η ΠΟΜΕΝΣ με ανακοίνωσή της εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την πρόθεση του Αρχηγού ΓΕΣ – έχει ήδη αποσταλεί σε όλους τους σχηματισμούς διαταγή – να μετακινήσει κατά τις προσεχείς μεταθέσεις σε Μονάδες εκστρατείας που εδρεύουν στο εσωτερικό, στελέχη που έχουν συμπληρώσει σύμφωνα με τις δηλώσεις τόπων προτίμησης έτους 2020, δέκα και παραπάνω έτη σε Φρουρές του νομού Έβρου, νήσων Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, χωρίς αυτό να αποτελεί επιθυμία τους.

Η επόμενη μέρα των ημερίδων των πρωτοβάθμιων μέσω των Ομοσπονδιών, είναι αισιόδοξη.