Ο Ερντογάν απειλεί την Κρήτη – Η Ελλάδα “κοιμάται”

Την υλοποίηση δυο στόχων έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προωθώντας τη συμπλήρωση του γεωπολιτικού παζλ που έχει σχεδιάσει η κατοχική δύναμη για την περιοχή. Στόχοι που είχαν εξαγγελθεί, πλην όμως τώρα φαίνεται να εισέρχονται σε τροχιά εφαρμογής. Σε συνέντευξή του στο CNNTurk και το Κανάλ D, ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας περιέγραψε τα επόμενα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο:

Ανακοίνωσε πως τουρκικός στρατός αυτή τη στιγμή αποστέλλεται σταδιακά στη Λιβύη, πως αυτό θα ολοκληρωθεί σύντομα και πώς θα ιδρυθεί εκεί κέντρο επιχειρήσεων. Εξήγησε ότι καθήκον του τουρκικού στρατού εκεί είναι ο συντονισμός στο κέντρο επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν διάφορες μονάδες μας ως δυνάμεις αντίστασης».

Η κίνηση αυτή σαφώς και θα δημιουργήσει αναταράξεις στην περιοχή. Πρώτη αντίδραση αναμένεται από την Αίγυπτο, που σαφώς δεν θα ανεχθεί τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη. Αντιδράσεις θα υπάρξουν και από την Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία. Σημειώνεται συναφώς ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, θα συναντηθούν στο Κάιρο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ψηλά στην ατζέντα θα είναι το θέμα της Λιβύης.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ