Στον Βωμό των “κλικ” : Υπερπτήσεις, Παραβιάσεις Τουρκικών Μαχητικών Α/Φ

Καθημερινά, ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό τύπο, διαβάζουμε για Παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και Υπερπτήσεις από Τουρκικά μαχητικά Α/Φ.  Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου κυκλοφόρησαν διάφορα δημοσιεύματα ότι Τουρκικά μαχητικά Α/Φ πραγματοποίησαν Υπερτήσεις πάνω από την Αλεξανδρούπολη  την Καβάλα αλλά και τη Νήσο Λήμνο και Χίο.

Όπως είχαμε γράψει και εδώ αυτά τα δημοσιεύματα προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελου Ιωαννίδη διατάσσοντας την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σε άρθρο του το stratiotikos.gr εδώ παραθέσαμε και το συγκεκριμένο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Τον Μάρτιο του 2020 εν μέσω Κορωνοϊου και ενώ συνεχιζόταν η ένταση στα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο με την προσπάθεια παράνομων μεταναστών να εισέλθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, οι Υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ. από τα Τουρκιά Α/Φ ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020
ΤΟΥΡΚΙΚΑ Α/Φ 197 156 175
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ 378 423 541
ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ 6 59 54

Από αυτόν τον πίνακα καταλαβαίνουμε ότι η Τουρκία με τόσα ανοιχτά μέτωπα που έχει συνεχίζει την πάγια τακτική με τις παραβιάσεις των μαχητικών Α/Φ της.  Δείχνει όμως ότι η Ελληνική Αεροπορία αλλά και Ελληνικές ΕΔ εν μέσω Κορωνοϊου αλλά και της “μάχης” του Έβρου ήταν,είναι και θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο Απρίλιος θα είναι ένας σημαντικός μήνας για να δούμε πως θα αντιδράσει η Τουρκία και το κατά πόσο η επιδημία του Κορωνοϊου θα επηρεάσει την πάγια τακτική των παραβιάσεων των μαχητικών Α/Φ της του Ε.Ε.Χ. της Ελλάδας.

Για τις παραβιάσεις – παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ. ενημερωνόμαστε καθημερινά εδώ.