Κορωνοϊος – Ελλάδα: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα

Υποχρεωτική είναι από σήμερα Τετάρτη, 29 Ιούλη, η χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει μεν σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού να είναι στο τραπέζι.

Έτσι, από σήμερα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για προσωπικό και κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. Επίσης υποχρεωτική παραμένει για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης. Εξακολουθεί επίσης ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.

Τα δε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ανέρχονται στα 150 ευρώ.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ.