Μην Απαξιώνετε τους Μονιμοποιημένους Εθελοντές

Επιστολή προς το stratiotikos.gr

Αγαπητοί Συνάδελφοι, αισθάνομαι χρέος απέναντι σε όλους εσάς, αλλά και σε όλους όσους παρακολουθούν τον Στρατιωτικό Συνδικαλισμό να τοποθετηθώ για τις συνεχόμενες επιστολές από πρώην μέλη Ομοσπονδιών ,αλλά και από τωρινούς προέδρους ενώσεων και μέλη Δ.Σ .

Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος κύκλος στην θεσμική εκπροσώπηση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους υγιείς σκεπτόμενους Στρατιωτικούς.

Ζήσαμε την προσπάθεια ίδρυσης τρίτης ομοσπονδίας η οποία δεν καρποφόρησε…ζήσαμε την προσπάθεια ίδρυσης σωματείου ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, το οποίο ούτε αυτό βρήκε συμπαραστάτες ανά την επικράτεια ,είδαμε προέδρους μεγάλων ενώσεων  να ζητάνε το αυτοδιοίκητο τους και να αποχωρούν από το δευτεροβάθμιο όργανο.. με αποτέλεσμα στις πρώτες εκλογές να αποχωρούν με βαριά ήττα….και μέσα σε όλα αυτά να έχουμε τις συνεχές επιστολές Στρατιωτικών Συνδικαλιστών οι οποίοι παρουσιάζονταν ως κριτές των πάντων ….και προέδρους ενώσεων και  μέλη ομοσπονδίας που έκλειναν το μάτι σε όλα αυτά τα γεγονότα και ευχόντουσαν καλή επιτυχία σε ότι δημοσίευαν όλοι αυτοί σε γνωστά site.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης της θεσμικής εκπροσώπησης από συγκεκριμένους ανθρώπους όλοι αυτοί που τους στήριζαν απομακρύνονται σιγά σιγά και με δημόσιες επιστολές τους μιλάνε σαν να μην έγινε τίποτα και ότι η στήριξη τους δεν υπήρχε ποτέ προς όλους αυτούς.

Μας έκανε τρομερή εντύπωση τελευταία επιστολή προέδρου ενώσεως, και μέλος της έταιρης ομοσπονδίας  ο οποίος μέσα σε όλα τα προβλήματα που ανέφερε για τους Στρατιωτικούς ξέχασε τελείως έναν ολόκληρο θεσμό.

Οι Μονιμοποιημένοι εθελοντές προελεύσεως ΕΠΥ δίνουν αυτήν την περίοδο έναν μεγάλο αγώνα για την ένταξη τους στην Β μισθολογική κατηγορία ο οποίος αγώνας έχει φτάσει και στην δικαστική διεκδίκηση μέσω των ελληνικών δικαστηρίων και όλα αυτά με την στήριξη της ΠΟΜΕΝΣ.

Οι διαβεβαιώσεις για την μισθολογική προαγωγή που είχαν δήθεν μέσω του ΥΠ.ΟΙΚ τι έγιναν? Τότε δεν ήταν που συμφωνούσαν με Στρατιωτικό Συνδικαλιστή για την διακριτή επιμήκυνση της Γ κατηγορίας?

Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος Ένωσης παρόλο που αναφέρεται στα νησιά του Αιγαίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί ξεχνά να αναφέρει τους Μονιμοποιημένους εθελοντές σαν να μην υπάρχουν.

Θυμόμαστε βέβαια του παραλήρημα που είχε δημοσιεύσει σε γνωστό site στο οποίο καταφέρονταν ενάντια στην ένταξη των μονιμοποιηθέντων εθελοντών στην Β κατηγορία φέρνοντας για παράδειγμα τους Λοχίες και τους επιλοχίες προελεύσεως ΕΠΥ οι οποίοι όπως έλεγε θα είχαν σημαντικοί μείωση οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν πια, καθώς ο νεότερος συνάδελφος προελεύσεως ΕΠΥ φέρει τον βαθμό του Αλχια ,όπως επίσης ξέχασε να αναφέρει την αύξηση στο εφάπαξ ,στα μερίδια των μετοχικών ταμείων ,αλλά και την αύξηση της σύνταξης.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ανακοίνωσαν τα επιτελεία τις τακτικές κρίσεις έτους 2020-2021 μονιμοποιηθέντων ανθυπολοχαγών σε αποστρατεία, οι οποίοι βάση νόμου θα φύγουν με τον αποστρατευτικό βαθμό αυτό του υπολοχαγού ,χωρίς να έχει βγει ακόμα το προεδρικό διάταγμα με τα προαπαιτούμενα για την προαγωγή, και θα αναγκαστούν να φύγουν με τον βασικό μισθό ανθυπασπιστή κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην σύγχρονη ιστορία των ενόπλων δυνάμεων.

Ο αγαπητός Συνάδελφος και η ομοσπονδία που εκπροσωπεί δεν βλέπει όλα αυτά προβλήματα του Στρατιωτικού προσωπικού?

Δεν εκπροσωπεί η ομοσπονδία του μερίδα μονιμοποιηθέντων εθελοντών?

Θα πρέπει ίσως να βάλουν τα πράγματα κάτω και να δουν ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων,και όχι να κάνουν επιζήμιες προτάσεις όπως αυτή των μονίμων υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΠΟΠ για τους οποίους ζητάνε με πρόταση τους μετά τα 50 τους έτη να μπουν στην ομηρία του ΕΟΘ…

Αν δεν έχουν άποψη για όλα αυτά τα θέματα μπορούν να ζητήσουν στοιχεία από τις Γραμματείες ΕΜΘ και ΕΠΟΠ της ΠΟΜΕΝΣ  οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για εξεύρεση λύσης των χρόνιων προβλημάτων των δύο αυτών θεσμών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Στρατεύματος.

Από τα παραπάνω πιστεύω οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα θέματα μας και ποιος είναι ικανός να τα φέρει εις πέρας.

Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι κρινόμαστε ,αρκεί να δουλεύουμε και όχι να πετάμε φωτοβολίδες οι οποίες κάνουν κακό σε μερίδα συναδέλφων .

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σπαράγγης Ιωάννης

Αναπληρωτής πρόεδρος Συμβουλευτικής

Επιτροπής ΕΦΚΑ για ΣΑ και ΕΔ