ΕΚΤΑΚΤΟ: Μητσοτάκης – Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Καμπανάκι κινδύνου για την πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη με τους ειδικούς. Το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής των επιστημόνων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα ισχύσουν από τη Δευτέρα. Τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί θα έχουν να κάνουν με την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες κ.λπ.) για 14 ημέρες.

Επίσης, προτείνεται η ενίσχυση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ θα ανακοινωθούν και μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ενδεχομένως να πρόκειται για περιορισμό στις μετακινήσεις τις βραδινές ώρες ή ακόμη και κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης νωρίτερα από τις 12 που κλείνουν σήμερα. Ακούγεται ότι μπορεί τα καταστήματα να κλείνουν στις 10 προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ειδικά στις πλατείες, κάτι ωστόσο που θα είναι και πάλι δύσκολο να επιτευχθεί.

Για τις μάσκες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι υποχρεωτικές στα ΜΜΜ κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι ενώ τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει για τοπικά λοκντάουν, ωστόσο, η εξειδίκευση των μέτρων για τις συναθροίσεις θα ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες.

Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

πηγή: megatv.com